Just another WordPress.com site

Cursus Babygebaren

Eigenlijk zou ik deze pagina ook “cadeauwinkel” kunnen noemen. Als je je nl bezig gaat houden met Babygebaren, geef je je kind een geweldig en persoonlijk cadeau dat je niet kunt vergelijken met materiële cadeaus. Je kind zal zich met gebaren gaan ontwikkelen, niet alleen op het gebied van taal maar ook op sociaal en emotioneel vlak. Daarom ben ik blij dat ik mijn steentje kan bijdragen door oudercursussen Babygebaren te geven.

Inhoud  en duur van de cursus

De oudercursus bestaat uit 3 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst duurt 2 uur en de vervolgbijeenkomsten beiden 1,5 uur. In deze 3 bijeenkomsten komen onderwerpen ad orde als: wat zijn Babygebaren, wat zijn de voordelen, wanneer en hoe kan ik hiermee beginnen, zelf gebaren leren, spelletjes/ liedjes/ verhaaltjes met gebaren en er is ruimte om met elkaar ervaringen te delen.

Meest ideaal is als partners samen komen. Natuurlijk kan je ook alleen komen of komt oma of de oppas mee als de partner er niet bij kan zijn.

Wel of geen baby mee?

Dan krijg ik regelmatig de vraag of de baby ook mee mag. Daar zeg ik niet volmondig ja op. Daar zijn een aantal redenen voor: ten eerste is de cursus gericht op de ouder/verzorger en niet op het kind. Daar zijn andere cursussen voor zoals Kindergebaren. Ik ben van mening dat je baby er tijdens de cursus nog niet veel aan heeft. Jij krijgt handreikingen hoe je thuis met je baby kunt gaan gebaren. Ten tweede weet ik uit eigen ervaring dat het moeilijk concentreren is met je baby er bij. Een kind heeft aandacht nodig en kan zijn behoeften niet uitstellen omdat papa of mama graag wil luisteren.  Mocht het zo zijn dat je geen oppas kunt vinden is je baby natuurlijk welkom mits hij/ zij nog niet al te mobiel is.

Kosten

Kosten van de cursus: 75 euro pp of per ouderpaar. Hierbij inbegrepen zit een woordenboekje met de eerste 50 gebaren en informatie over de geschiedenis van gebarentaal en herkomst van en onderzoek naar Babygebaren. Ook krijg je kopieën van de gebaren en liedjes die we verder nog behandelen.

Locatie

Kindcentrum De Ontdekking, Kamerlingh Onneslaan 3, 4904 KJ Oosterhout Nb

Data Cursus Babygebaren:

Deze cursus wordt niet meer gegeven en het is nu nog onduidelijk of er weer een cursus zal starten.  Geïnteresseerden verwijs ik graag naar http://www.babygebaren.nl/ouderworkshop Hier kunt u kijken welke cursus het dichtst bij u in de buurt wordt gegeven.

Advertenties
%d bloggers liken dit: